Tietosuojakäytäntö


Johdanto: Tietosuoja ja tietoturva Care.com-sivustolla

Care.com Europe GmbH (jäljempänä: Care.com) suhtautuu tietosuojaan ja tietoturvaan vastuullisesti ja noudattaa lain määräyksiä. Care.com-sivusto ei myy eikä muutoin käytä luvattomasti henkilötietoja. Henkilötietojasi ei luovuteta oikeudettomasti muille yrityksille tai organisaatioille. Sinun tietosi ovat sinun tietojasi ja pysyvät sellaisina.

Care.com tekee erilaisia toimenpiteitä suojatakseen luovuttamiasi tietojasi luvattomalta käytöltä: Eriytetyn pääsyoikeusjärjestelmän avulla sekä SSL/TLS-varmenteiden ja moninkertaisen palomuurin kaltaisten teknisten suojaustoimenpiteiden avulla taataan erinomainen tietoturvallisuus. Tili- tai pankkikorttitiedot syötetään vasta, kun erityisesti turvattu internetyhteys on päällä.

1. Yhteyshenkilö

Yhteyshenkilö ja henkilötietojesi käsittelystä vastaava vastuuhenkilö tietosuojalain mukaisesti on

Care.com Europe GmbH,
Rotherstr. 19,
10245 Berlin,
infofi@Care.com.

Voit koska tahansa kääntyä tietosuojavaltuutettumme puoleen, jos sinulla on kysymyksiä Care.com-sivuston tietosuojaa koskevia kysymyksiä. Voit olla yhteydessä tietosuojavaltuutettuun postitse edellä annettuun osoitteeseen tai sähköpostitse lähettämällä viestin osoitteeseen privacy-fi@care.com.

2. Lain määräykset

Hoitosuhteet ovat luottamuksellisia suhteita. Care.com noudattaa palveluita tarjotessaan lain mukaisia tietosuojamääräyksiä, erityisesti asetusta (EU) 2016/679 (yleinen tietosuoja-asetus eli GDPR).

3. Henkilötietojen käsittely

Kun käytät sivustoamme tai toimit interaktiivisesti sivustomme kanssa (esimerkiksi täytät ja lähetät yhteydenottolomakkeen tai kirjaudut sivustollemme käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi), käsittelemme henkilötietoja.

Henkilötiedot ovat tietoja, jotka liittyvät tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön. Niihin kuuluvat ennen kaikkea tiedot, joista voidaan päätellä henkilöllisyytesi, esimerkiksi nimesi, puhelinnumerosi, osoitteesi tai sähköpostiosoitteesi. Tunnistettavissa olevana pidetään luonnollista henkilöä, joka voidaan tunnistaa suoraan tai epäsuorasti.

Tilastotietoja, joita keräämme vieraillessasi verkkosivustollamme ja joita ei suoraan voida yhdistää henkilöllisyyteesi, ei lasketa henkilötiedoiksi.

3.1. Käyttö tiedonhankintaa varten

Kun verkkosivustoa käytetään ainoastaan tiedonhankintaa varten, eli silloin kun et ole kirjautunut sisään etkä muulla tavoin välitä meille tietoja, emme kerää muita henkilötietoja kuin selaimesi välittämiä tietoja, jotka mahdollistavat vierailun verkkosivustolla. Näitä ovat

    IP-osoite
    kyselyn päivämäärä ja kellonaika
    vaatimuksen sisältö (konkreettinen sivu)
    verkkosivu, josta vaatimus tulee
    vierailtujen sivujen lukumäärä ja tehdyt haut
    selaimen tyyppi, kieli ja versio
    käyttöjärjestelmä ja versio
    päätelaite (pöytätietokone, tabletti, mobiililaite)

Käyttäjien IP-osoitteet poistetaan tai anonymisoidaan, kun käyttö on päättynyt. Anonymisoitaessa IP-osoitteet muutetaan niin, että yksittäisiä tietoja henkilöön tai asioihin liittyvistä suhteista ei voida enää lainkaan tai voidaan vain erittäin suurella aikaa, kustannuksia ja työvoimaa vaativalla vaivalla liittää johonkin tiettyyn tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön. Analysoimme niin kutsutuissa lokitiedostoissa olevia tietoja anonymisoidussa muodossa, jotta voimme parantaa Care.com-sivustoa ja muokata sitä käyttäjäystävällisemmäksi ja jotta voimme löytää ja korjata virheet nopeammin. Tietoja käytetään myös palvelinkapasiteetin ohjaamiseen, jotta tarvittaessa voidaan vapauttaa vastaavat tietomäärät käyttöön.

Tietojen käsittely on pakollista, jotta voisit ensin tutustua Care.com-sivuston sisältöihin. Oikeusperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohtaan perustuen Care.com-sivuston oikeutettu etu kiinnittää asiakkaiden ja potentiaalisten asiakkaiden huomio maksuttomiin ja maksullisiin tarjouksiin. Mainittujen tietojen käsittely on pakollista, jotta sisällön käyttäminen olisi mahdollista. Muussa tapauksessa et voisi käyttää verkkosivustoa halutulla tavalla.

3.2. Sisäänkirjautuneet käyttäjät

Hoitopalveluiden tuottamisen vuoksi on tarpeen, että Care.com käsittelee sille uskottuja henkilötietoja tietosuojalakeja noudattaen. Tämä tapahtuu ainoastaan, kun annat suostumuksesi siihen, että Care.com tai Care.com-sivuston toimeksiantamat yritykset käsittelevät palvelujen käyttämisessä ja tuottamisessa tarvittavia henkilötietoja, taikka kun edellä mainittu tietojen käyttö perustuu lakiin, esimerkiksi siltä osin kuin niiden käyttö on tarpeen sopimuksen täytäntöönpanossa.

Erityisesti sisäänkirjautumisen yhteydessä kysytään etunimeä, sukunimeä, postinumeroa, postitoimipaikkaa sekä sähköpostiosoitetta.

Kun tarjoat hoitopalveluita, kysymme lisäksi sukupuolesi ja syntymäaikasi. Vaihtoehtoisesti voit antaa muita tietoja, kuten lapsesi syntymäajan, puhelinnumerosi ja lapsesi nimen, sekä ladata valokuvan. Sinä itse syötät tiedot suoraan. Voit sen vuoksi nähdä käsiteltävät tiedot erityisesti erilaisten hoitopalveluiden osalta kohdassa ”Omat työtarjoukset”.

Yrityskäyttäjiltä kysymme myös yrityksen suuntaa antavaa kokoa sekä yrityksen nimeä ja osoitetta.

Työpaikkaprofiilia luotaessa on lisäksi syötettävä muita tietoja, kuten hoitopalveluiden laji (esimerkiksi vanhustenhoito, tukiopetus), kuvaus, tuntipalkkio, kokemus, erityiset pätevyydet (esimerkiksi ajokortti, kielitaito), valokuva ja referenssit (valinnainen). Sinä itse syötät tiedot suoraan. Voit sen vuoksi nähdä käsiteltävät tiedot erityisesti erilaisten hoitopalveluiden osalta kohdassa ”Profiilini”.

Kun käytät maksullisia palveluita, oston käsittelyssä käsitellään myös maksutietoja.

Jotta voisit saada paremmin töitä tai löytää sopivan hoitajan, muut käyttäjät voivat nähdä osia sinun profiilistasi. Muut Care.com-sivuston käyttäjät voivat nähdä etunimen, valokuvan ja iän sekä tietosuojasyiden vuoksi vain sukunimen ensimmäisen kirjaimen. Samoin näkyvillä on sinun antamasi arvostelut tai sinusta tehdyt arvostelut. Kyseiset arvostelut voidaan lähettää verkkosivuston ohella myös uutiskirjeeseemme (vertaa kohta 9), jotta sinä löytäisit paremmin töitä tai hoitopalveluita etsivät voisivat suositella hoitajia.

Luonnollisesti myös laatimasi työprofiili ja työpaikkailmoitukset ovat nähtävillä sivustolla. Tässä kohtaa voit merkittävästi vaikuttaa siihen, kuinka paljon tietoja haluat itsestäsi antaa. Tietysti ilmoitukset, joissa on paljon tietoa, parantavat mahdollisuuksia saada sopiva työ tai hoitaja. Tietosuojasyiden vuoksi pidätämme itsellemme oikeuden poistaa profiileista ja ilmoituksista arkaluonteiset tiedot yleisten sopimusehtojemme §:n 3 mukaisesti.

Tietojen käsittely on pakollista, jotta sinun ja Care.com-sivuston välille voitaisiin solmia sopimus eli jotta sopimusta edeltävät toimenpiteet voitaisiin toteuttaa ja lopuksi panna sopimus täytäntöön. Oikeusperusteena on täten yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta . Jos et anna edellä mainittuja tietoja, et voi vastaanottaa etkä etsiä töitä.

3.3. Care@Work-ohjelma

Care@Work-ohjelmamme (myös ”Workplace Solutions”) on suunnattu yrityksille. Ratkaisumme voivat auttaa yritysten työntekijöitä saavuttamaan paremman tasapainon perhe- ja työelämän välille. Ohjelman aikana verkkosivullamme tai yhteistyöyritysten verkkosivuilla voi olla lomakekenttiä, joita käytät yhden kerran tietojen syöttämiseen. Jos osallistut työntekijänä Care@Work-ohjelmaamme, sinulta voidaan kysyä tietoja esimerkiksi hoidettavista lapsista tai sinusta vanhempana. Laskutussyistä myös työnantajastasi voidaan kerätä tietoja. Jotta yrityksille olisi varattuna riittävästi hoitohenkilökuntaa, myös muihin hoitopalveluiden tarjoajiin ollaan tarvittaessa yhteydessä, ja hoitosuhteen syntyessä niille luovutetaan tarvittavat tiedot (esimerkiksi etunimi, sukunimi, yhteystiedot, lasten lukumäärä ja hoitoa koskevat erityistiedot).

Jos haluat osallistua Care@Work-ohjelmaamme hoitajana tai kotiapulaisena, yhteystietosi (etunimi, sukunimi, yhteystiedot) voidaan välittää kiinnostuneille perheille/yksityistalouksille välityspalvelumme puitteissa.

Tietoja käsitellään ainoastaan niiden keräyksen perusteena olevaan tarkoitukseen, kuten tässä tapauksessa hoitotyötarjouksien välittämiseen, toteuttamiseen ja tilitykseen, ja ne poistetaan, kun palvelut on suoritettu eikä tietoja enää tarvitse säilyttää lain määräysten vuoksi. Tietojen käsittely on pakollista, jotta yritysten ja Care.com-sivuston välille voitaisiin solmia sopimus eli jotta sopimusta edeltävät toimenpiteet voitaisiin toteuttaa ja lopuksi panna sopimus täytäntöön. Oikeusperusteena on täten yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta.

3.4. Käyttö mobiililaitteilla

Jos käytät Care.com-sivustoa mobiililaitteella tai lataat ja asennat sovelluksemme App-Store-sovelluskaupasta (esimerkiksi Google Play Store- tai Apple App Store -kaupasta), saat samanlaisen käyttökokemuksen kuin käyttäessäsi sivustoa jollain muulla kuin mobiililaitteella. Tämä tarkoittaa, että samanlaisia henkilötietoja käsitellään molemmissa tapauksissa.

Otathan huomioon, että sinun tulee ensin rekisteröidä käyttäjätili sovelluskauppaan ja solmia sovelluskaupan kanssa vastaava käyttösopimus. Me emme voi vaikuttaa siihen; erityisesti emme ole sellaisen käyttösopimuksen osapuoli. Sovellusta ladatessa ja asentaessa sitä varten tarvittavat tiedot välitetään kulloisellekin sovelluskaupalle; erityisesti välitetään käyttäjätunnuksesi, sähköpostiosoitteesi ja tilisi asiakasnumero, latauksen ajankohta sekä yksilöllinen laitetunnus. Emme voi vaikuttaa tällaiseen tiedonkeruuseen, emmekä ole siitä vastuussa. Käsittelemme tällaisia tietoja ainoastaan, jos se on tarpeen sovelluksen lataamiseksi ja asentamiseksi mobiililaitteellesi (esimerkiksi älypuhelimeen tai tabletille).

4. Tietojen luovutus

Care.com-sivusto luovuttaa keräämiään tietoja kolmansille osapuolille ainoastaan siinä tapauksessa, jos se on tarpeen sopimuksen käsittelyä tai Care.com-sivuston teknisen toiminnan varmistamista varten tai jos tietojen luovutukselle on olemassa jokin muu oikeusperuste.

Palveluntarjoajamme saavat käyttää välittämiämme tietoja ainoastaan tehtäviensä hoitamiseen. Olemme huolellisesti valinneet palveluntarjoajat, ja heidän kanssaan on solmittu kirjallinen sopimus. Palveluntarjoajat ovat sitoutuneita noudattamaan ohjeitamme, ja valvomme palveluntarjoajia säännöllisesti. Muunlainen tietojenkäyttö ei ole sallittua, eikä kukaan palveluntarjoajistamme käytä tietoja muihin tarkoituksiin.

Näissä tietosuojaperiaatteissa erikseen lueteltujen palveluiden sekä maksullisten palveluiden ollessa kyseessä ilmoitetut maksutiedot luovutetaan eteenpäin käyttäjän kulloinkin valitsemalle maksupalveluiden tuottajalle. Hyödynnämme palveluidemme tuottamisessa myös ulkoisia hosting- ja infrastruktuuripalveluntarjoajia, kehitysympäristöjä, mielipidekyselyiden sekä hoitopalveluiden tuottajia. Jos haluat hakea au pairiksi ulkomaille tai kutsua au pairin luoksesi, tietoja jaetaan toisille Care.com-konsernin alustoille palveluidemme tuottamiseksi. Voit katsoa listan konserniyrityksistä koska tahansa. Palveluidemme toteuttamiseksi ja optimoimiseksi annamme käyttötietosi (vertaa kohta 3.2) myös emoyhtiömme Care.comin (Care.com, Inc., 77 Fourth Avenue, 5th Floor, Waltham, MA 02451, USA) käyttöön. Asianomaisten henkilöiden suojaa koskevista asianmukaisista takuista on sovittu Care.com, Inc. -yrityksen kanssa perusmuotoisin tietosuojalausekkein. Me emme myöskään luovuta henkilötietoja kolmansille osapuolille, paitsi jos olet antanut meille etukäteen suostumuksesi tai jos tietojen luovutus perustuu lakiin.

Voit pyytää meiltä täydellistä listaa tietojen saajista olemalla meihin yhteydessä Yhteyshenkilö-kohdasta löytyvien yhteystietojen avulla.

5. Tietojen säilyttäminen ja poistaminen

IP-osoitteet (katso kohta 3.1) poistetaan tai anonymisoidaan viimeistään seitsemän päivän kuluttua.

Käyttäjätileille (katso kohta 3.2) tallennetaan tietoja, jotta voit myöhemmin löytää hoitotarjouksia tai töitä. Saadut tiedot poistetaan viimeistään vuosi sen jälkeen, kun olet irtisanonut käyttäjätilisi yleisten sopimusehtojen mukaisesti, taikka heti, jos pyydät meiltä tilisi poistamista, paitsi jos poistaminen ei ole sopimusvelvoitteiden tai lain mukaan sallittua tai jos me olemme velvollisia säilyttämään tietoja tai niiden osia (esimerkiksi verotuksellisista tai kauppaoikeudellisista syistä).

6. Evästeiden käyttö

Osassa palveluitamme on pakollista käyttää niin kutsuttuja evästeitä. Eväste on tekstitiedosto, joka tallennetaan tietokoneen kiintolevylle joko väliaikaisesti (istuntoeväste) tai pysyvästi (pysyvä eväste). Evästeitä ei käytetä ohjelmien ajamiseen tai viruksien lataamiseen tietokoneellesi. Evästeiden päätarkoitus on ennemminkin mahdollistaa sinulle kohdennettujen toimintojen näyttäminen ja palvelun hyödyntäminen mahdollisimman aikaa säästävästi. Suurin osa selaimista on oletusarvoisesti asetettu niin, että ne hyväksyvät evästeet. Voit kuitenkin muuttaa selaintasi niin, että se hylkää evästeet tai pyytää sinulta vahvistusta etukäteen. Jos kieltäydyt evästeiden käytöstä, kaikki sivustomme toiminnot eivät voi toimia virheettömästi.

Käytämme evästeitä luodaksemme sinulle yksilöllisen kokemuksen verkkosivustomme käytöstä ja optimoidaksemme kokemuksesi. Käytämme pääosin istuntoevästeitä, jotka poistetaan, kun suljet selaimen. Istuntoevästeitä käytetään tällöin sisäänkirjautumisen todentamiseen ja latauksen tasapainottamiseen (järjestelmän kuormituksen tasapainottamiseen). Asetamme itse evästeitä kerätäksemme sinusta käyttötietoja sekä käsitelläksemme ja hyödyntääksemme niitä. Evästeiden käyttö auttaa meitä tekemään Care.com-sivustosta käyttäjäystävällisemmän, käyttäjälähtöisemmän, tehokkaamman ja turvallisemman.

Käytämme pysyviä evästeitä tallentaaksemme kielivalintasi ja saadaksemme tietää, oletko jo osallistunut johonkin kyselyyn tai oletko jo nähnyt verkkosivuillamme jonkin tiedotteen tai mainoksen. Näin emme näytä samaa ilmoitusta uudelleen, kun vierailet verkkosivustollamme seuraavan kerran. Pysyvät evästeet poistetaan tietyn ajanjakson jälkeen, joka voi vaihdella evästeen mukaan.

Myös analysointi ja mainonta Care.com-sivustolla (vertaa kohta 7) pohjautuu evästeisiin.

7. Analysointi ja mainonta

Käytämme erilaisia teknologioita verkkosivustomme käyttäjien käyttäytymisen ja siihen liittyvien tietojen analysointiin ja arviointiin, jotta voisimme parantaa verkkosivustoamme. Lisäksi tuomme palvelujamme esille verkkomainonnan kautta. Nämä toimenpiteet tehdään anonyymisti tai pseudonyymien avulla eikä koskaan henkilöihin perustuen. Seuraavassa kappaleessa haluamme kertoa tarkemmin kyseisistä teknologioista sekä niihin käytetyistä palveluidentarjoajista.

Oikeusperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohtaan perustuen Care.com-sivuston oikeutettu etu mainostaa palveluita ja analysoida verkkosivustolla tapahtuvaa käyttäytymistä verkkosivuston parantamiseksi ja kehittämiseksi.

7.1. Google Analytics

Tämä verkkosivusto käyttää Google Analytics -palvelua, joka on Google LLC:n, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (Google), verkkoanalyysipalvelu. Google Analytics käyttää evästeitä analysoidakseen käyttäytymistäsi verkkosivustollamme. Evästeiden tämän verkkosivuston käytöstä synnyttämät tiedot siirretään Googlen palvelimelle USA:han ja tallennetaan sinne. Jos henkilötietoja siirretään USA:han, Google on sitoutunut noudattamaan EU-US Privacy Shield -standardia. IP-osoitteesi lyhennetään kuitenkin ennen käyttötilastojen analysointia, joten henkilöllisyyttäsi ei voida päätellä. Google Analytics käyttää sitä varten verkkosivustollamme anonymizeIp-koodia, jonka avulla IP-osoitteet luodaan anonyymisti.

Google käyttää evästeiden avulla saamiaan tietoja analysoidakseen verkkosivustolla tapahtuvaa käytöstä, laatiakseen raportteja verkkosivuston toiminnoista verkkosivuston ylläpitäjälle sekä tarjotakseen muita verkkosivuston ja internetin käyttöön liittyviä palveluita.

Voit konfiguroida selaimesi edellä kuvatun mukaisesti niin, että se torjuu evästeet, tai voit estää evästeiden synnyttämien ja omasta käytöksestäsi verkkosivustolla syntyvien tietojen (mukaan lukien IP-osoitteesi) käytön, ja voit estää Googlea käsittelemästä kyseisiä tietoja, jos lataat ja asennat selainliitännäisen.

Vaihtoehtona selainliitännäiselle tai käyttäessäsi mobiilipäätteiden selaimia voit asettaa opt-out-evästeen, joka estää Google Analyticsia keräämästä tietoja tältä verkkosivustolta jatkossa (opt-out-eväste toimii vain selaimessa ja tällä verkkotunnuksella). Jos poistat evästeet tästä selaimesta, sinun pitää napsauttaa tätä linkkiä uudelleen. Napsauta tällöin seuraavaa linkkiä: https://www.care.com/fi-fi/deactivate-google

Lisätietoja voit lukea Googlen tietosuojakäytännöstä.

7.2. DoubleClick

Tämä verkkosivusto hyödyntää DoubleClick by Googlea, joka on Google LLC:n, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, palvelu. DoubleClick by Google käyttää evästeitä, jotta se voisi näyttää sinulle sopivia mainoksia. Tällöin selaimeesi liitetään pseudonyymi yksilöintinumero (ID), jonka avulla tarkastetaan, mitkä ilmoitukset näytetään selaimessasi ja mitkä ilmoitukset haetaan. DoubleClick-evästeiden käyttö antaa Googlelle ja sen kumppanisivustoille siten mahdollisuuden näyttää ilmoituksia, jotka perustuvat tekemiisi aikaisempiin vierailuihin verkkosivustollamme tai muilla verkkosivustoilla. Google siirtää evästeiden synnyttämät tiedot analyysia varten palvelimelle USA:han ja tallentaa ne sinne. Jos henkilötietoja siirretään USA:han, Google on sitoutunut noudattamaan EU-US Privacy Shield -standardia.

Voit estää evästeiden tallentamisen tekemällä vastaavan asetuksen selaimeesi (kuten edellä kohdassa 6 kuvattu); muistutamme kuitenkin, että tekemällä niin et välttämättä voi käyttää verkkosivuston kaikkia ominaisuuksia täydellisesti. Voit myös estää evästeiden synnyttämien ja omaan käytökseesi verkkosivustolla liittyvien tietojen käytön, ja voit estää Googlea käsittelemästä kyseisiä tietoja, jos lataat ja asennat selainliitännäisen DoubleClick-toiminnon poistamiseksi käytöstä. Vaihtoehtona selainliitännäiselle tai käyttäessäsi selainta mobiilipäätteellä voit poistaa käytöstä Googlen mainosasetuksista Räätälöity mainonta -painikkeen. Tällöin Google näyttää ainoastaan yleisiä mainoksia, joita ei ole valittu sinusta kerättyjen tietojen perusteella.

Lisätietoja voit lukea Googlen tietosuojakäytännöstä.

7.3. Bing Ads

Tämä verkkosivusto käyttää Bing Ads -palvelua, joka on Microsoft Corporationin, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, USA (Microsoft), palvelu. Microsoft käyttää evästeitä, jotta se voisi näyttää sinulle sopivia mainoksia. Ilmoituksia näytetään niin kutsutussa Bing-verkostossa, johon kuuluu Microsoftin, Yahoon ja AOL:n verkkosivustot. Evästeiden käyttö antaa Microsoftille ja sen kumppanisivustoille mahdollisuuden näyttää ilmoituksia, jotka perustuvat tekemiisi aikaisempiin vierailuihin verkkosivustollamme tai muilla verkkosivustoilla. Microsoft siirtää evästeiden synnyttämät tiedot palvelimelle USA:han ja tallentaa ne sinne. Jos henkilötietoja siirretään USA:han, Microsoft on sitoutunut noudattamaan EU-US Privacy Shield -standardia.

Voit estää evästeiden tallentamisen tekemällä vastaavan asetuksen selaimeesi (kuten edellä kohdassa 6 kuvattu); muistutamme kuitenkin, että tekemällä niin et välttämättä voi käyttää verkkosivuston kaikkia ominaisuuksia täydellisesti. Voit myös estää evästeiden synnyttämien ja omaan käytökseesi verkkosivustolla liittyvien tietojen käytön, ja voit estää Microsoftia käsittelemästä kyseisiä tietoja, jos poistat räätälöidyt mainokset käytöstä Microsoftin verkkosivustolla. Otathan huomioon, että kun olet poistanut kaikki evästeet selaimestasi tai käytät myöhemmin toista selainta ja/tai profiilia, sinun pitää asettaa kielto uudelleen.

Lisätietoja voit lukea Microsoftin tietosuojakäytännöstä.

7.4. Dunnhumby

Tämä verkkosivusto käyttää dunnhumby, joka on dunnhumby Germany GmbH, Paul-Lincke-Ufer 39-40, D-10999 Berliini (dunnhumby), palvelu. Dunnhumby käyttää evästeitä, jotta se voisi näyttää sinulle sopivia mainoksia. Tällöin selaimeesi liitetään pseudonyymeja yksilöintinumeroita (ID), joiden avulla tarkastetaan, mitkä ilmoitukset näytetään selaimessasi ja mitä ilmoituksia on avattu. Evästeiden käyttö antaa dunnhumby ja sen kumppanisivustoille siten mahdollisuuden näyttää ilmoituksia, jotka perustuvat tekemiisi aikaisempiin vierailuihin verkkosivustollamme tai muilla verkkosivustoilla.

Voit estää evästeiden tallentamisen tekemällä vastaavan asetuksen selaimeesi (kuten edellä kohdassa 6 kuvattu); muistutamme kuitenkin, että tekemällä niin et välttämättä voi käyttää verkkosivuston kaikkia ominaisuuksia täydellisesti. Voit myös estää evästeiden synnyttämien ja omaan käytökseesi verkkosivustolla liittyvien tietojen käytön, ja voit estää dunnhumby käsittelemästä kyseisiä tietoja, jos poistat räätälöidyt mainokset käytöstä dunnhumby verkkosivustolla. Otathan huomioon, että kun olet poistanut kaikki evästeet selaimestasi tai käytät myöhemmin toista selainta ja/tai profiilia, sinun pitää asettaa kielto uudelleen.

Lisätietoja voit lukea dunnhumby tietosuojakäytännöstä.

7.5. Facebook-pikseli

Tämä verkkosivusto käyttää sosiaalisen verkostoyrityksen Facebook Inc:n, 1601 Willow Road, Menlo Park, California, 94025, USA (Facebook), uudelleenmarkkinointitagia (niin kutsuttu Facebook-pikseli). Kun vierailet verkkosivustollamme, selaimesi ja Facebookin palvelimen välille luodaan yhteys uudelleenmarkkinointitagin kautta. Facebook saa sitä kautta tiedon, että sinun IP-osoitteestasi on haettu meidän verkkosivustomme. Jos henkilötietoja siirretään USA:han, Facebook on sitoutunut noudattamaan EU-US Privacy Shield -standardia. Facebook käyttää näitä tietoja tuottaakseen meille anonyymeja tilastotietoja siitä, kuinka verkkosivustoamme käytetään yleisellä tasolla ja kuinka toimivaa Facebook-mainontamme (Facebook-mainokset) on. Jos olet Facebookin käyttäjä ja olet sallinut Facebookille tilisi yksityisyysasetusten kautta asian, Facebook voi liittää käyttäjätiliisi tiedot, jotka se on saanut vierailtuasi verkkosivustollamme, ja käyttää niitä kohdennettuun Facebook-mainontaan.

Voit koska tahansa tarkastaa Facebook-profiilisi yksityisyysasetukset ja muuttaa niitä. Jos et ole rekisteröitynyt Facebookin käyttäjäksi, voit estää Facebookia käsittelemästä tietoja, kun poistat kohdassa 7.8 mainitulla TRUSTe-verkkosivustolla Facebook-palveluntarjoajan käytöstä. Voit estää tietojenkäsittelyn myös painamalla seuraavaa linkkiä: https://www.care.com/fi-fi/deactivate-facebook

Kun poistat Facebookin tietojenkäsittelyn käytöstä, Facebook näyttää ainoastaan yleisiä Facebook-mainoksia, joita ei valita sinusta kerättyjen tietojen perusteella.

Lisätietoa voit lukea Facebookin tietokäytännöstä.

7.6. Monetate

Tämä verkkosivusto käyttää analyysi- ja henkilökohtaistamispalvelu Monetatea, joka on Monetate Inc:n, 311 W 43rd St., New York, NY 10036, USA, palvelu. Monetate käyttää evästeitä, jotka tallennetaan koneellesi ja joiden avulla voimme analysoida käyttäytymistäsi verkkosivustollamme ja joiden avulla voimme suunnata sisältöjä sinun tarpeisiisi. Tiedot, jotka syntyvät evästeiden avulla ja jotka kertovat, miten käytät tätä verkkosivustoa, siirretään Monetaten palvelimelle USA:han tai Euroopan unioniin ja tiedot tallennetaan sinne ja niitä käsitellään siellä toimeksiannostamme. Jos henkilötietoja siirretään USA:han, Monetate on sitoutunut noudattamaan EU-US Privacy Shield -standardia. Lisäksi on sovittu asianmukaisista takuista asianomaisten henkilöiden suojaksi, kun tietoja siirretään USA:han ja muihin sellaisiin maihin, joissa Euroopan unionin komission mukaan ei ole riittävä tietosuojataso. IP-osoite anonymisoidaan ennen jatkokäsittelyä ja korvataan geneerisellä osoitteella, jota ei voida enää liittää kehenkään henkilöön. Näin suoraa yhteyttä henkilöön ei ole. Voit estää evästeiden tallentamisen tekemällä vastaavan asetuksen selaimeesi; muistutamme kuitenkin, että tekemällä niin et välttämättä voi käyttää tämän verkkosivuston kaikkia ominaisuuksia täydellisesti. Voit myös estää evästeiden synnyttämien tietojen ja omaan käytökseesi verkkosivustolla liittyvien tietojen käytön (mukaan lukien IP-osoitteesi), ja voit estää Monetatea käsittelemästä kyseisiä tietoja, jos napsautat tästä.

Lisätietoja voit lukea Monetaten tietosuojakäytännöstä.

7.7. Tealium Tag Management

Tämä verkkosivusto käyttää Tealium Tag Management -hallinnointityökalua, joka on Tealium Inc:n, 11095 Torreyana Road, San Diego, CA 92121, USA, tarjoama tagien hallintaohjelma. Tagi on pätkä koodia, jota muut näissä tietosuojaperiaatteissa mainitut palveluntarjoajat tarvitsevat toteuttaessaan tehtäviä, kuten analyysia, mainontaa tai tsättitoimintoja. Sen avulla Care.com voi toteuttaa, hallinnoida ja huoltaa verkkosivuston toimintoja. Jos henkilötietoja siirretään USA:han, Tealium on sitoutunut noudattamaan EU-US Privacy Shield -standardia. Tealium Tag Management käsittelee verkkosivustolla tehdyn vierailun aikaleimaa, verkkosivuston hakemisen ID:tä sekä vierailijan ja istunnon ID:tä, ja sen lisäksi se huolehtii muiden tagien toiminnasta, ja ne puolestaan mahdollisesti keräävät tietoja. Tealium Tag Management ei pääse kyseisiin tietoihin käsiksi.

Lisätietoja voit lukea Tealiumin tietosuojakäytännöstä.

7.8. Kiellon asettaminen TRUSTe-sivuston kautta

Care.com käyttää edellä mainittuja markkinointitoimenpiteitä herättääkseen käyttäjien mielenkiinnon sen omiin tuotteisiin ja palveluihin. Care.com käyttää markkinoinnissa hakukonemarkkinointia, kumppanuusohjelmia (affiliate-markkinointia) sekä uudelleenmarkkinointikampanjoita. Käytämme evästeitä ja erilaisia seurantateknologioita kampanjoiden ohjaamiseen ja optimoimiseen. Erityisesti uudelleenmarkkinoinnin ansiosta voimme puhutella kohdennetusti kaikkia sellaisia kumppaniverkostomme verkkosivujen käyttäjiä, jotka ovat jo valmiiksi kiinnostuneita tarjonnastamme. Mainoksia näytetään tällöin evästeiden tarjoaman analyysin pohjalta, joka perustuu käyttäjien aiempaan käyttäytymiseen.

Jos et halua, että mainoksia näytetään kiinnostuksen kohteiden perusteella, voit edellä kuvattujen tapojen sijaan asettaa myös vastaavan kieltoasetuksen sivustolla http://preferences-mgr.truste.com/, jossa voidaan asettaa mainostuskielto usealle mainostajalle yhtä aikaa. TRUSTe-verkkosivustolla, TRUSTe, Inc, 835 Market Street, San Francisco, CA 94103-1905, USA (TRUSTe), on mahdollista poistaa käytöstä kaikki mainokset yhdellä kertaa tai valita asetukset jokaiselle palveluntarjoajalle yksittäin opt-out-evästeiden avulla. Otathan huomioon, että kun olet poistanut kaikki evästeet selaimestasi tai käytät myöhemmin toista selainta ja/tai profiilia, sinun pitää asettaa opt-out-eväste uudelleen.

8. Facebook Connectin käyttö

Voit kirjautua sisään Care.com-sivustolle myös olemassa olevilla Facebook-tunnuksillasi. Tällöin käytämme Facebook Connectia, joka on Facebookin, Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, Kalifornia, 94025, USA (Facebook), palvelu. Jos haluat käyttää kyseistä toimintoa, sinut ohjataan ensin Facebookin sivustolle. Siellä sinua pyydetään kirjautumaan sisään omalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Me emme tietenkään saa tietoomme kirjautumistietojasi. Jos olet jo kirjautunut Facebookiin, tätä vaihetta ei ole. Kun olet vahvistanut toimenpiteen painamalla painiketta ”Kirjaudu sisään Facebook-tunnuksillasi”, me saamme tietoomme sähköpostiosoitteesi ja julkiset profiilitietosi (erityisesti nimen, profiilikuvan, syntymäajan, Facebook-kavereiden lukumäärän, sukupuolen, kielen ja maan). Näin asiakastilisi ja Facebook-tilisi välillä on pysyvä yhteys. Jos henkilötietoja siirretään USA:han, Facebook on sitoutunut noudattamaan EU-US Privacy Shield -standardia. Oikeusperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohtaan perustuen Care.com-sivuston oikeutettu etu järjestää yksinkertainen ja käyttäjäystävällinen kirjautumismahdollisuus käyttäjille. Lisätietoja Facebook Connectista ja yksityisyydensuojan asetusmahdollisuuksista voit lukea Facebookin tietokäytännöstä.

9. Uutiskirje

Voit saada tietoa omista palveluista ja erityisesti alennuksista (palvelu- ja tarjousuutuuksista) sekä yhteistyökumppaneidemme tuotteista tai palveluista (kumppaniemme tarjoukset ja tapahtumat) Care.com-sivustolta.

Käytämme uutiskirjeen lähettämiseen IBM Watson Campaign Automation -palvelua, joka on IBM:n, International Business Machines Corp., New Orchard Road Armonk, New York 10504, USA (IBM,) palvelu. Jos henkilötietoja poikkeustapauksessa siirretään USA:han, IBM on sitoutunut noudattamaan EU-US Privacy Shield -standardia. Lisäksi on sovittu asianmukaisista takuista asianomaisten henkilöiden suojaksi, kun tietoja siirretään USA:han ja muihin sellaisiin maihin, joissa Euroopan unionin komission mukaan ei ole riittävä tietosuojataso. Voit antaa suostumuksesi uutiskirjeemme lähettämiseen rekisteröinnin yhteydessä tai vastaavalla asetuksella käyttäjätilisi asetuksissa. Oikeusperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta.

Keräämme tilastotietoja siitä, kuinka uutiskirjettämme käytetään. Tämä tapahtuu pienten grafiikoiden avulla, jotka sisältyvät uutisiin (niin kutsutut pikselit). Tietoja kerätään ainoastaan pseudonymisoidusti, mikä tarkoittaa, että ID-tunnuksia ei yhdistetä muihin henkilötietoihisi eikä suoraa yhteyttä henkilöön ole. Jos et halua, että käytöstäsi analysoidaan, voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen (katso heti) tai poistaa grafiikat käytöstä oletusarvoisesti sähköpostiohjelmastasi. Lisätietoja löydät Microsoft Outlookin sekä Mozilla Thunderbirdin käyttöohjeista. Oikeusperusteena tässä on 6 artiklan 1 kohdan f alakohtaan perustuen Care.com-sivuston oikeutettu etu analysoida uutiskirjeen tilaajien käyttäytymistä uutiskirjeen parantamiseksi ja kehittämiseksi.

Voit luonnollisesti perua uutiskirjeemme koska tahansa, peruutuslinkin löydät jokaisesta uutiskirjeestämme. Jos olet kirjautunut Care.com-sivustolle, voit perua kulloisenkin uutiskirjeen yksityisyysasetuksissa kohdassa Asetukset / Yksityisyys ja turvallisuus. Voit myös olla yhteydessä edellä mainittujen yhteystietojen kautta.

Uutiskirjeen tilaamiseen tarvitaan vain sähköpostiosoitteesi. Voit antaa vapaaehtoisesti tietoja Palvelu- ja tarjousuutuudet- tai Kumppaniemme tarjoukset ja tapahtumat -kentissä, mutta ne eivät ole pakollisia Care.com-sivuston käytön kannalta.

10. Julkaiseminen hakukoneissa sekä kolmansien osapuolien verkkosivuilla

Voit parantaa ilmoitustesi ja työpaikkailmoitustesi tai hakuprofiiliesi näkyvyyttä antamalla luvan julkaista ne kolmansien osapuolien verkkosivuilla sekä tulla löydetyksi hakukoneissa. Tähän tarvitaan sinun nimenomainen suostumuksesi. Jos annat suostumuksesi, yhteistyökumppanimme saavat valokuvasi, etunimesi, sukunimesi ensimmäisen kirjaimen, ikäsi, kaupunkisi, asuinalueesi, työn/hoitajan kuvauksen, julkaisupäivämäärän, kategorian, tuntipalkan sekä profiilisi URL:n tietoonsa. Henkilökohtaisia yhteystietoja, kuten puhelinnumeroa, osoitetta tai sähköpostiosoitetta, ei luonnollisestikaan jaeta eteenpäin. Listan yhteistyökumppaneistamme löydät osoitteesta https://www.care.com/fi-fi/kolmasosapuoli. Jos henkilötietoja poikkeustapauksessa siirretään USA:han, palveluntarjoajat ovat sitoutuneita noudattamaan EU-US Privacy Shield -standardia, tai asianomaisten henkilöiden suojaksi on sovittu asianmukaiset takuut perusmuotoisin tietosuojalausekkein. Lisäksi sellaisten maiden osalta, joissa Euroopan unionin komission mukaan ei ole riittävä tietosuojataso, on sovittu asianmukaisista takuista perusmuotoisin tietosuojalausekkein asianomaisten henkilöiden suojaksi.

Jos annat meille suostumuksesi, mainitut työpaikkailmoitusten tai hakuprofiilien tiedot voidaan löytää hakukoneista (esimerkiksi Googlesta tai Bingistä). Teknisistä syistä asetamme silloin profiilisi julkisesti näkyville, emmekä voi vaikuttaa siihen, mitkä hakukoneet etsivät tietoja. Oikeusperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta . Toiminnot eivät ole Care.com-sivuston käytön kannalta välttämättömiä.

Voit koska tahansa perua suostumuksesi yksityisyysasetuksissa kohdassa Asetukset / Yksityisyys ja turvallisuus.

11. Henkilöllisyyden tarkastaminen

Me annamme käyttäjille mahdollisuuden varmentaa henkilöllisyyden ja henkilökohtaiset yhteystiedot. Jotta voisit saada Care.com "Vahvistettu" merkinnän, rekisteröityneet käyttäjät voivat varmentaa sähköpostin ja puhelinnumeron. Välitämme puhelinnumerot tätä tarkoitusta varten Nexmolle, Nexmo Inc., 217 Second Street, 4th Floor, San Francisco, Kalifornia 94105, USA (Nexmo). Jos henkilötietoja siirretään USA:han tai muihin maihin, joissa Euroopan unionin komission mukaan ei ole riittävä tietosuojataso, on sovittu asianmukaisista takuista perusmuotoisin tietosuojalausekkein asianomaisten henkilöiden suojaksi. Oikeusperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohtaan perustuen Care.com-sivuston oikeutettu etu järjestää toiminnot erityisen luotettaville profiileille, erityisesti hoidettavien henkilöiden suojaksi. Voit lukea palveluntarjoajien tekemän tietojenkeruun laajuudesta ja tietojen muusta käsittelystä ja käytöstä sekä palveluntarjoajien näihin liittyvistä oikeuksista ja yksityisyydensuojasi asetusmahdollisuuksista Nexmon tietosuojakäytännöstä.

Henkilöllisyys voidaan tarkastaa myös Facebook Connect -toiminnon kautta. Lue lisää ohjeita kohdasta 8.

12. Suoja haitallista käyttöä vastaan

Tämä verkkosivusto käyttää Googlen palvelua Google reCAPTCHA, joka on Googlen, Google LLC., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, palvelu. reCAPTCHA estää sen, että automaattiset ohjelmistot (niin kutsutut botit) tekevät haitallisia toimintoja verkkosivustolla. Toisin sanoen tehdään tarkastuksia, ovatko annetut tiedot todellakin ihmisten antamia tietoja. Jotta asiasta voidaan varmistua, käsitellään seuraavia tietoja:

Viittaus (sen sivun osoite, jolla Captchaa käytetään), IP-osoite, Googlen asettamat evästeet, käyttäjän käytös vastauksia antaessaan (esimerkiksi reCAPTCHA-kysymyksen vastaukset, tietojen syöttönopeus lomakekenttiin, käyttäjän käyttämä syöttökenttien järjestys), selaimen tyyppi, selainliitännäiset, selaimen koko ja resoluutio, päivämäärä, kieliasetukset, esitysmuoto (CSS) ja komentosarjakieli (Javascript). Mainitut tiedot lähetetään salatusti Googlelle. Jos henkilötietoja siirretään USA:han, Google on sitoutunut noudattamaan EU-US Privacy Shield -standardia.

Lisätietoja voit lukea Googlen tietosuojakäytännöstä.

13. Mielipidekyselyt ja arvonnat

Jos osallistut kyselyymme, käytämme tietojasi markkinointi- ja mielipidetutkimukseen. Käytämme tietoja pääsääntöisesti anonyymeina sisäisiä tarkoituksia varten. Jos kyselyitä ei tehtäisi poikkeuksellisesti anonyymeina, henkilötietojasi kerätään ainoastaan suostumuksellasi.

Jos osallistut arvontaan, käytämme tietojasi ainoastaan voitosta ilmoittamiseen. Tarkat ohjeet löydät tarvittaessa kunkin arvonnan osallistumisehdoissa. Voit koska tahansa perua suostumuksesi tietojen käsittelyyn kyselyissä tai arvonnoissa kokonaan tai tiettyjen toimenpiteiden osalta ilman että siitä syntyy muita kuluja kuin välityskulut perushinnaston mukaisesti. Riittää, kun lähetät tekstimuotoisen viestin edellä mainittuihin yhteystietoihin (esimerkiksi sähköpostilla tai kirjeenä). Jos kysely on anonyymi, yleinen tietosuoja-asetus ei koske sitä, ja osittaisten henkilötietojen kohdalla oikeusperuste on edellä mainittu suostumus yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta mukaan. Voit antaa vapaaehtoisesti tietoja kyselyissä tai arvonnoissa, mutta ne eivät ole pakollisia Care.com-sivuston käytön kannalta.

14. Oikeutesi

Pyynnöstä toimitamme sinulle tiedon, onko sinusta tallennettu meille tietoja ja mitä tietoja on tallennettu. Jos on olemassa laillisia perusteita, sinulla on lisäksi oikeus korjata tietoja, rajoittaa tietojen käsittelyä sekä poistaa tiedot. Sinulla on oikeus saada meiltä tiedot, jotka olet meille toimittanut, jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa. Jos haluat käyttää näitä oikeuksia, ole yhteydessä edellä mainittujen yhteystietojen avulla meihin tai käytä meidän verkkolomaketta. Tämä koskee myös sitä, jos haluat saada riittävän tietosuojatason takaavien suojatoimien kopioita tai jos et suostu siihen, että tietojasi käsitellään tämän tietosuojakäytännön mukaisesti ylipäätään tai yksittäisten kohtien osalta.

Voit korjata henkilötietojasi myös suoraan Care.com-sivustolla kohdassa Tiedot ja asetukset.

Lopuksi sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojasta vastaavalle valvontaviranomaiselle, jos olet sitä mieltä, että henkilötietojasi käsitellään tietosuojalakien vastaisesti. Voit kääntyä oleskelupaikkasi, työpaikkasi tai oletetun rikkomuspaikan valvontaviranomaisen puoleen. Berliinissä, Care.com-sivuston päätoimipaikassa, vastaava valvontaviranomainen on Berliinin tietosuojasta ja tiedonvälityksen vapaudesta vastaava edustaja, Friedrichstr. 219, D-10969 Berliini.

15. Muutokset tietosuojakäytäntöön

Pidätämme oikeudet tietosuojakäytännön muuttamiseen. Voimassa oleva sanamuoto on aina saatavilla osoitteessa https://www.care.com/fi-fi/yksityisyydensuoja.



Tila: marraskuu 2018
Care.com Europe GmbH | Berlin | Germany